Het bouwplan

  • De schuur  bestaat uit 2 verdiepingen en heeft een oppervlakten van 20 m2 en is geplaatst op een fundament van 20 cm dik  gewapend  beton. . Het deels eiken gebint draagt de gehele constructie.  Tussen de eiken staanders zijn er  Douglas blokhutdelen van 22 mm verwerkt . De kozijnen en deur zijn van meranti en is voorzien wan HR++ isolatieglas Het geheel is afgedekt met een mediterrane dakpan.  

  •  

De schuur 

Bouw van de schuur

Het bouwrijp maken van de kavel 

Een plaatselijk aannemersbedrijf die het grondwerk uitvoert. 

Hier worden sonderingen / drukproeven / uitgevoerd om te testen of de  grond stabiel is  

Het plaatsen van een 6000 Liter regenwater opvang tank. . Water geschikt Voor div. doeleinden, zoals  wc, tuin, wasmachine enz. 

Plaatselijke bewoners die graag wat grond komen ophalen 
 

Bouwtekeningen 

De 2 e woning  Met een totaal vloeroppervlak van 170 M2 en een inhoud van 586 M3 staat op een fundament van gewapend beton. De muren zijn opgetrokken van juwo /poreton blokken met een dikte  van 36,5 cm met de voorgeschreven R waarde.  Op de begane  grond is er een ruime hal die toegang geeft naar de  woonkamer met openslaande deuren  en een open keuken.  Op de begane grond zijn  er  nog 2 vertrekken die na eigen inzicht kan worden ingevuld, zowel als slaapkamer of garage of kantoorruimte.  Tevens is er een wc en een technische ruimte om de warmtepomp cw installatie enz. .te herbergen.   Op de verdieping zijn er 2 slaapkamers gepland  en met op de ruime overloop een inloopkast en een badkamer.  De woning is voorzien van meranti kozijnen en deuren en alles is voorzien van HR++ glas. De gevel is afgewerkt met eikenhout  en er is een heerlijke veranda   die afgewerkt is  met dikke eiken balken, waardoor een rustieke uitstraling is ontstaan.

De gehele woning is in 2018 voorzien van de eerste stuclaag en  kan naar eigen  smaak worden afgewerkt en geschilderd.

     

vooraanzicht woning 

Aanzicht vanaf de dorpstraat 

Grote hal 

Woonkamer 

2 x Slaapkamer 

Kantoor/Slaapkamer 

Grote slaapkamer/Kantoor 

Achter de technische ruimte 

De grote  woning

Achter aan gezicht op de huizen vanaf het weiland

De eerste stuclaag zit erop!


De grote L vormige woning met een vloeroppervlak van 256 M2 en een inhoud van 937,98 M3 staat op een fundament  van gewapend beton. De muren zijn opgetrokken van juwo/poroton blokken met een dikte van 36,5 cm  met de voorgeschreven R waarde op de begane grond zijn 4 slaapkamers ingedeeld. Alle kamers kunnen beschikken over een eigen badkamer en wc.  2 Kamers hebben direct een deur tot de veranda.  Er zijn 2 lange gangen die leiden naar de vertrekken. In het midden is de woonkamer  van 49 m2 van  keuken gepland met uitzicht over de landerijen en bossen. Vanuit de woonkamer kom je via een trap op de bovenverdieping. Deze gigantische ruimte van maar liefst 49 m2  met openslaande meranti deuren heeft ook een fenomenaal uitzicht.

De ruimte kan geheel nog naar eigen inzicht ingedeeld worden. Er is rekening gehouden met het realiseren van een badkamer. .Terug op de begane vloer zijn er ook 2 technische  ruimtes gerealiseerd om cv/ warmtepompinstallatie enz.  te plaatsen. De woning is voorzien van meranti kozijnen en deuren  met daarin geplaatst  HR++ glas.  De gehele woning is in 2018 voorzien van de eerste grond stuclaag.   In het bouwbestek staat vermeld dat het middelste deel met natuursteen word bekleed, De kleur stelling van de woning is nog nader te bepalen. De geweldige veranda  waar je ruim met familie en vrienden kan zitten, zijn een aanwinst voor deze woning

 


 

Gang naar de  kamers 

Kamer 1

Woonkamer /keuken 

Woonkamer 

Woonkamer /Trapopgang 

Gang naar de vertrekken 

Vertrek 2 en 4 

Storten van de fundamenten 

de eerste 5 M3 Beton voor de schuur word gestort 

2 e Vloer 60M3 beton

Totaal 8500 kg  betonstaal 

3 e vloer 40 M3 beton

De omgeving 

Winters landschap in de Eifel

Waterval bij stuw-   meertje.

Zo vanuit Ober-mehlen het bos in!

Wandel-paden bij de Zwarte Man

Stuwmeer bij Warscheid, heerlijk zwemwater.

Ook de vulkaan-meren ( Maren) in de Vulkaan-Eifel zijn in de nabijheid, zo'n 50 km. rijden.. In de Vulkaan-Eifel is er de bekende Nurburgring, het autocircuit.   Allerlei leuke plaatsjes en stadjes zijn vanuit Obermehlen binnen een uur te bereiken, w.o. Manderscheid met een mooie burcht, Gerolstein, het bronwaterstadje in de Vulkaan-Eifel,, Cochem aan de Moezel,  Monschau is een bekend plaatsje met vakwerkhuizen, Ook is er een dierentuin, de Eifel-Zoo, Bad-Munstereifel is een middeleeuws stadje met een City Outlet waar je lekker kunt shoppen. Ook Luxemburg en de Belgische Ardennen liggen binnen een paar uur rijden binnen bereik.  Dit biedt mogelijkheden om te kanoën. 


Monschau        Nuburgring 

           Eifel Maaren 

13000 Juwo poroton Bouwbloken

Vloer en dak construktie

Foto aanzicht slaapkamer boven